Hoppträning!

I helgen har Ida och Revan hoppat för Ulf Liljedorff i dagarna två och det har gått så otroligt bra!! :)
 
Lördagen började med markarbete och lydnadsövningar.
Som uppvärmning skulle alla ekipagen rida fem varv runt ridbanan i galopp, en kort återhämtning och sedan likadant i andra varvet. Detta för att få upp hästarna i puls och väl igång i kroppen.
 
 
Det var jättekul tyckte Revanche!! :) Han bjöd på några riktiga bocksprång för Ida, men hon sitter som gjuten! Härligt att se.
 
Sedan lade Uffe ut en trasmatta (ca 2 m x 60 cm) och den skulle hästarna gå på! Till en början tittade hästarna skeptiskt på denna tingest, så som de flesta hästar gör. ;) Inte tusan kan man gå på DEN! Nu var ju inte tanken bakom övningen att "bara" få dem att gå på mattan, utan det handlar om lydnad och samarbete. Ulf förklarade för ryttarna om vikten av blick, vikthjälper och skänklarna. Hur känsliga hästarna är om jämvikten rubbas och det kan räcka med att ryttaren tittar ner.
Och när ryttarna fäste blicken framåt och höll ponnyerna inramade mellan hjälperna så tog det inga tider förrän samtliga självsäkert gick rakt över mattan! Vid sådana övningar så har faktiskt en ung ponny som Revanche ett visst försprång. För honom är det mesta nytt, han har inga tidigare erfarenheter som talar om för honom om det är läskigt eller inte, utan det blir ett helt naturligt inslag efter ett tag.
 
Ida och Revanche travar över mattan.
 
Nu räckte det förstås inte att bara skritta ;) utan detta skulle utföras i alla gångarter. Och jag är mäkta imponerad över hur bra det gick för Ida och Revanche.
Därefter flyttades mattan ut på en linje mellan två smalhinder med 4 galoppsprång emellan. Inga problem alls för Ida och Revanche, han galopperade på, rakt över mattan med fyra jämna galoppsprång. Så duktiga!
Som avslutning lade Uffe till ett hinder efter linjen, en grind och en oxer. Tror bestämt det var första gången Revanche hoppade grind, men det var inga som helst problem! Han har verkligen en bra inställning till nya typer av hinder.
 
Medan hästgruppen red sitt pass, så hann alla ponnyryttarna åka hem med sina ponnyer för att sedan återvända för ett teoripass. Mycket intressant och nyttigt!
 
Idag söndag var det banträning. Linjen fanns kvar, men utan matta idag. Den reds två gånger under banan, mest som en kontrollsträcka att tempot ligger rätt. 
Även idag bestod uppvärmningen av galopp i bägge varven. Revan fick upp ett riktigt fint tempo, inte lika mycket bus idag utan mer fokuserad. Bra!
 
 
 
De fick hoppa de hinder som var nya för dagen, mur och vattenmatta. 
 
Som ni vet så är Revanche en ponny med attityd, så Ida fick idag jobba lite mer till en början. Han vill gärna testa lite, men när Ida skärper upp sig och blir tydlig med vad hon vill så går det så BRA! Fantastiskt bra ridet av Ida hela helgen! Och Revanche är verkligen en guldklimp. I helgen fick vi det bekräftat, han är något extra! Nu hänger det på oss att förvalta detta på bästa sätt!! Finaste, finaste Revan!
 
En otroligt givande helg har det varit! Ida är supernöjd och log från öra till öra flera gånger, så roligt tyckte hon det var! Tack Uffe!!
 
Och hur avslutar man en sådan här helg på bästa sätt? Jo, man tittar på ryttar-EM och får se
** PEDER och ALL IN knipa EM-GULD!! **
 
Fantastiskt roligt! Stort grattis till en fenomenal förebild för alla ryttare, Peder! :)