Nu är vi igång!

Japp, nu är tävlingsdebuterna avklarade. Förvisso med lite mediokra resultat, men vår fine Revanche har skött sig som en riktig stjärna! 
 
Påskaftonen blev det uppskattat genrep för Moa och Revan med en toppenbra hoppträning för Zara Tyrstam. Det gick kalasbra!
 
Annandag påsk så var det dags för Moa att debutera på lokal tävling med Revan. Med tanke på hur laddad Revan var på sista pay & jumpen så var vi uppe på ridklubben i god tid. Men idag var han betydligt mer sansad och gnäggade inte alls lika mycket. Det var nästan så Moa istället upplevde honom som lite loj.
De startade en LE tillsammans och de bjöd på en riktigt fin och balanserad runda, men tyvärr så valde Moa fel sista hinder och så blev de uteslutna. Men det struntar vi i, vi tar med oss allt det andra som var så bra.
 
De var så fina tillsammans, Moa och Revan!
 
Och idag var det dags för Ida och Revan att debutera på en lokal dressyrtävling. Vi anmälde till Boxholm strax efter pay & riden på TRK och valde därför en LB:1 med förhoppningen att ett lite mer händelserikt program skulle hålla honom mer fokuserad.
 
Det här var första gången för Revan på ett helt nytt ställe, så även den här gången var vi där i god tid för att ge honom gott om tid att vänja sig vid omgivningarna. Men återigen så var han stencool och var inte särskilt bekymrad över den nya omgivningen. Åtminstone inte så det märktes i form av oförutsedda krummelutter! 😜
 
Däremot så hade han idag svårt att helt spänna av. Vid pay & riden var han också spänd, men behöll ändå framåtbjudning och spänst. Idag blev han tyvärr istället spänd och lite avslagen vilket resulterade i väldigt blygsamma procent. Hade vi haft en spåkula till hands så hade vi nog valt en LC:1 istället, men sådant kan man ju inte veta på förhand. 😉 
 
 
Ida var inte ett dugg nöjd med dagen, rent tävlingsmässigt. Och visst, poängmässigt var det ett bottennapp. Men om vi bortser från just den detaljen och istället fokuserar på allt det andra runt omkring så är i alla fall jag supernöjd! Jag menar, vår 6-åriga ungponny på sin allra första "bortamatch", sköter sig så fantastiskt fint! Som jag sa till Ida innan vi åkte iväg idag; "Tänk att varje tävling nu under ett par års tid är träning." 
Vi måste komma underfund med hur Revan fungerar under tävlingslika former, vilken framridning behöver han för att prestera som bäst? 
Och Revan måste få rutin, komma ut och se sig omkring på lite olika ställen och det är vår uppgift att se till att han får så positiva minnesbilder som möjligt!
 
Nu är vi i alla fall igång på riktigt! Planen är ett par tävlingar till i båda disciplinerna innan sommaren är här.