Nya mål!

Som jag skrivit om tidigare så hade Ida och Revanche turen att få vara med på Ryttarutveckling fälttävlan i Östergötlands Ridsportförbunds regi, trots att de är ett smålandsekipage. 😉
 
Snygga jackor har de fått också!
 
Vid första träningstillfället så var gruppen om sju ekipage på Givetorps terrängbana. Förra helgen så var vi både lördag och söndag på Mantorpryttarnas terrängbana i Tollstad, då indelade i två grupper. Lördagen ägnades åt tempoträning, en väldigt viktig ingrediens när man vill tävla fälttävlan. I de lägsta klasserna så får man nämligen inte rida för fort, då får man straffpoäng. Så det är väldigt viktigt att man lär sig rida i rätt tempo, i det här fallet 430 m/minut. 
 
Ekipagen fick rida en uppmätt slinga på ett gärde och det gick riktigt bra för Ida och Revan. De prickade in en bra tid samtliga gånger. Men det är en sak att rida rakt fram, på en terrängbana kan mycket hända som rubbar tempot. Bara att hoppa ett hinder gör att det går någon sekund.
Efter det så fick de hoppa några hinder så de var lite förberedda för nästkommande dag.
 
Så duktig i vattenhindret!
 
Revan är betydligt mer modig än vad jag någonsin kunde tro. Det enda som är liiiite otäckt är vatten, men det har blivit så otroligt mycket bättre på de här gångerna vi nu tränat terräng. Nu kan han till och med hoppa ner i vatten, det är fantastiskt!
 
På söndagen var temat terränghoppning, så de fick rida olika slingor med olika hinderkombinationer. Och inga hinder var särskilt otäcka tyckte Revan, utan hoppade dem glatt och med superfin framåtbjudning!
 
 
Han gillar verkligen det här! Och han har en stor galopp, så även om det inte ser ut som att det går jättefort, så vinner han mycket mark i varje språng. När de ridit ett gäng slingor och hoppat många olika typer av hinder så fick de rida en bana. Bansträckningen var nog ungefär lika lång som på tävling och de gjorde det kanonbra!
 
Revan är så förståndig och lugn vid nerhopp.
 
 
Nästa tillfälle blir förhoppningsvis hos Åkerbo Rid- och körsällskap. De har en terrängbana inte så långt från Ekenäs slott. Skulle det mot förmodan regna en massa så blir det i Kisa istället. Oavsett var det blir så kommer det blir jättekul! Och sista gången ska de får rida igenom samtliga grenar - dressyr, hoppning och terräng!
 
Till våren så har nu som mål att starta en P70. Det skulle vara riktigt kul att få till det. 
 
Jag har knåpat ihop en liten film från förra helgen. Den ligger på Team Revanches youtube-kanal. Gå gärna in där och kika på hur duktiga de blivit. Vi skulle också blir superglada om du ville prenumerera. 
Youtube-prenumeration liksom ett gilla-klick här på bloggen är anonymt, så gör gärna båda!
 
Här kommer länken: https://youtu.be/liTtxl8-2S8
 
Ha en superfin kväll! 🤗