Vilken debut!

Ja, vilken fantastisk debut i LA:1 för Ida och Revanche! Och i samma veva en toppenfin avslutning på säsongen.
 
 
Igår var det dags för sista omgången i dressyrallsvenskan div II för ponny. Tävlingen gick på hemmaplan - Tranås Ridklubb och det var dags att debutera LA:1.
 
Alltså, det är väldigt stor skillnad från LB:1 till LA:1, helt plötsligt läggs det till både skänkelvikningar, ryggning och förvänd galopp. Skillnaderna mellan LC:1 och LB:1 är mer naturliga, förlängd steglängd i LC blir mellantrav i LB, 15-metersvolter blir 10-meters osv. Men nu blev det en hel del helt nya grejer att träna på.
 
Nu kom det självklart inte som en överraskning, vi visste redan när vi anmälde att sista omgången går i LA, så Ida började träna så smått på det redan i somras. Men att genomföra schyssta skänkelvikningar och förvänd galopp kräver faktiskt en del av både ryttare och ponny. Och tittar vi tillbaka på året så tävlade Revan sin första LC:1 i juni, i början av september en start med 70 % i LB:1 och nu i slutet av september har han gjort en klart godkänd debut i LA:1 på 64,86 %. Det har gått fort och jag tror nu att det är viktigt att stannar en stund och begrundar resultatet för vår fantastiska 6-åring!
 
Revanche ska få en vecka med skogsturer nu, bara få lufsa runt i höstfärgerna och ta det lugnt. Sedan ska vi kika på en träningsplan för vintern. Revan behöver bygga styrka och befästa rörelserna ordentligt så nästa steg kan följa. För målet är såklart högt om vi frågar Ida! För att nå dit så behövs en väl genomtänkt plan så grunderna inför vad som komma skall blir de bästa.
 
 
Vi är så stolta och glada i vår fina ponny! Även igår var han den yngsta ponnyn i startfältet men visade att han kommer bli någon att räkna med framöver!
 
Ida och Revanche skrapade ihop 64,86% och en tredje plats av 9 starter i kat D.
 
*** Finaste Revanche ***