** Hoppträning **

Är precis hemkommen från en toppenbra hoppträning för Uffe Liljedorff. Idag var det Moas tur att få träna, men Ida fick ta hand om själva framridningen. ;) Fem varv runt ridbanan i galopp i valfritt tempo i vardera varv, tycker Revan är vansinnigt roligt! Så pass att han både bockar och fräser som en tok, Moa är inte riktigt där än att hon reder ut hans "små" glädjeyttringar... Det gör Ida däremot, med ett leende från öra till öra! :) 
 
När framridningen var klar så fick Moa hoppa upp och börja hoppträna. Och det gjorde hon så bra! Man märker emellanåt att det finns en liten osäkerhet hos Moa, men trots detta så gör hon en toppenfin träning. 
 
 
De började med att hoppa fram på grinden ett par gånger var. Jag gillar verkligen att det kommer med "titt-hinder" redan från början, det tar liksom udden av läskigheten och blir så småningom ett helt normalt inslag i hopparbetet.
 
Därefter blev det en linje på fyra galoppsprång med ett studs med smalhinder i mitten till en början. Det skötte Moa och Revan så jättebra. Tror faktiskt att det var första gången han hoppar studs och det gjorde han utan en suck.
 
 
När ponnyerna var väl framhoppade så blev det banträning. Sista vändan var han nog lite trött, men oj så fint han hoppade. Ett par hinder låg nog på närmare 80 cm och det bara susar han över!
 
 
Idag är jag en mäkta stolt ponnymamma! Alla tre, Revan, Ida och Moa, gör så fina framsteg varje gång! Det är så roligt det här. Tänk vilken tur vi har som har möjligheten att få utbilda en ungponny tillsammans. Den här resan kommer bli ett minne för livet! :)
 
Nu hoppas vi att Uffe har möjlighet att snart komma tillbaka. Jag kan verkligen rekommendera hans träningar, så otroligt nyttiga övningar. Dessutom så har han förmåga att prata till de yngre ryttarna så de förstår, inget torrt fikonspråk här inte! ;)
 
Ha de gött!