Detta med fälttävlan

Det är ju så roligt, omväxlande och fantastiskt givande. Vi har haft en riktigt rolig period när Ida och Revanche deltagit i Ryttarutveckling fälttävlan 1. Wow, alltså!
 
Inte bara att det är så roligt, både Ida och Revan har vuxit. Både i sig själva och som ekipage, så fint att se.
 
Näst sista gången så var vi på Åkerbo Rid- och körsällskap utanför Linköping. Banan var blöt och vi fick av den anledningen inte vara precis överallt. 
Som vanligt så var det en rolig träning, där ekipagen fick testa de olika terränghindren. Så kul att se hur modig han har blivit vår fining.
Ingen tvekan alls och öronen är spetsade!
 
Och vattenhinder går bättre och bättre. Drömponnyn!
 
Vi åkte hem och var supernöjda, nu var det bara ett tillfälle kvar och då skulle alla ekipagen få rida alla tre grenarna, precis som på tävling. Så spännande!
 
Men dagen efter så möts Ida av en riktigt halt ponny när hon kommer till stallet. Höger bakben var jättesvullet, nästan ända upp till hasen och han ville helst inte stå på hoven alls. 
Jag trodde direkt att han hade fastnat någonstans, för han hade som skavsår i karleden också och var jättevarm med lite förhöjd puls. Vi lindade honom så gott det gick, han tyckte det var väldigt besvärligt att vi vill hålla på med det onda benet. Jag skulle sedan åka till stallet tidigt morgonen därpå och ringa veterinären.
 
 
Morgonen därpå så var faktiskt svullnaden aningen mindre och när nu den värsta chocken lagt sig så började jag syna de andra benen och ser att han även är svullen i vänster fram. Och nog var det lite skorvigt under "tummen" här. Hmm, det ser ut att vara mugg/lymfangit?! Men kan det verkligen blossa upp från ingenstans på bara några timmar, helt otroligt!
Veterinären kommer ut och gissar också på början till lymfangit. Tänkbart scenarie är att han haft något litet sår och när vi sedan red på den blöta banan och sprang i vattenhindret så kan en elak bakterie fått fäste. Revan får lite sedering så veterinären får göra rent ordentligt och lägga om. Lite smärtstillande blir det också, samt instruktioner om bandagering och smörja med medicinsk honung.
Vi såg såklart hur sista tillfället på utbildningen gled ifrån oss, det här kommer ta tid. 
 
Men med ordentlig rengöring, god omvårdnad och mycket kärlek så blir han makalöst bättre för varje dag. Helt otroligt! Fem dagar senare är han helt återställd, så om inget förändras till det sämre så kör vi på bestämde vi. Numera ingår hibiscrub, lactasyd och medicinsk honung i vårt stallapotek kan jag lova. ;) Det här vill vi inte vara med om en gång till, utan nu har vi stenkoll. Han kanske är lite extra känslig också, vem vet?
 
Och vi kunde minsann vara med när vi tränade på Kinda RF och vilken dag det blev! Så roligt att få testa på att rida alla grenarna efter varandra och känna på hur det är. Både Ida och Revan var två stjärnor, som ponnymamma kan man inte vara annat än stolt! 
 
Dressyrprov
 
Hopprov
 

Terrängprov
 
Nu hoppas vi att det kan bli en fortsättning på detta till våren. Om inte så kommer vi absolut att träna för Pernilla Bjuhr fler gånger i vår. Sedan hoppas vi att det kan bli en första start i P70, det vore så roligt att få testa. 
 
Om du vill se så finns en film med alla ekipagen som var med i lördags. Vi har filmat ganska mycket varje gång så det finns ett gäng filmer i vår YouTube-kanal. Filmen från i söndags hittar du här: https://youtu.be/UANB0IupQgg
 
Nu tänker Ida och Revan ta lite aktiv vila, alltså kravlös ridning ett tag. Snart är det jullov, då kör vi igång igen. De är värda lite lugn och ro båda två efter en händelserik och oftast helt fantastisk höst.
 
Ha det gott!