Fin ponny!

Det är verkligen inte min starka sida att lyckas blogga regelbundet, det blir uppenbarligen med både jämna och ojämna intervall. 😆 Det betyder förstås inte att det inte händer något, kanske mer tvärtom! Tiden att sätta sig vid datorn lyser med sin frånvaro. 😉 Och helt ärligt, sitter man som jag vid datorn nästa hela dagarna på jobbet, så är det inte just den som lockar mest när man kommer hem.
 
Träningen med Revanche går toppenfint just nu, både för Ida och Moa. Det är så roligt att se hur  de växer ihop mer och mer som ett team.
 
Moa blev tyvärr sjuk igen i början av veckan och Ida hade prov i skolan och moppe-kurs, så det blev en lugn inledning av veckan för Revan. I onsdags kände sig Moa bättre och vi bestämde oss för lite hoppträning. Revan var pigg och glad, travhoppade som en liten gasell och kändes jättefin. Men... vid anridning på en oxer så tappar han fokus fullständigt och missar att det kommer ett hinder framför sig. Han får bakbommen mellan frambenen och de krashar båda två. 😱 Sådant kan sluta illa, både för ryttare och häst. Som tur var så gick det bra. Moa fortsatte på magen i gruset, likt "Anja-sälen" och Revan gjorde någon form av Ninja-rullning. Tur att båda är unga och smidiga! 😉 Efter en noggrann genomgång av både ryttare och ponny så kunde vi konstatera att både mådde fint, Revan fick några små skrapsår på mulen, det var allt. Så otroligt skönt!
 
Moa satt upp igen och red runt lite så jag fick se honom i rörelse också, såg inget konstigt alls. Då bestämde vi oss för att hoppa några språng till, så varken Moa eller Revan får några hjärnspöken av det här. Revan visade ingen större osäkerhet, men han hoppade med ordentlig luft och drog upp tassarna ordentligt. 😉 Han ville nog inte doppa dem bland bommarna igen. De hoppade några språng tills både Moa och Revan var avslappnade igen.
 
** Akta tassarna! **
 
Så skönt att allt gick bra med dem båda, omkullridningar är otäcka!
 
Torsdagen gick i dressyrens tecken med Ida i sadeln. Kanske att Revan inledningsvis var lite stel efter gårdagens kullerbytta, så Ida red fram lugnt och var uppmärksam så han slappnade av bra. Fokus fick idag hamna på lösgjordhet och takt. Han är så fantastiskt fin när allt stämmer! 😍
 
Moa fick äran att rida Filur och även han var så härlig och fin!
 
** Moa och Filur **
 
Fredagar är Revans vilodag, så då blir det bara lite pyssel och allmänna stallsysslor.
 
Igår blev det ett lite tuffare dressyrpass. Ibland behöver både ponny och ryttare testa sina gränser lite, annars kommer man ju aldrig vidare. Efter en ordentlig framridning, han kräver sin lilla tid för att få ordning på såväl kropp som hjärnceller, var han fin i kroppen och redo för lite nya prövningar. 😉 Nu var det dags att ställa lite högre krav på samling! Det är ju ingenting man bara gör, utan det måste såklart tränas fram det också. Ökad samling kräver ju ökad styrka och kraft. Så Ida lade in några steg ökad samling i både trav och galopp, skitjobbigt tyckte Revan! Men OJ så fin han blev efter några repetitioner och han började förstå vad som förväntades. Nu är det bara att fortsätta träna, så han långsamt får bygga upp den styrkan som behövs. Både Ida och Revan var superduktiga! Det känns riktigt lovande inför framtiden!
 
** Så fina tillsammans! **
 
Idag blev det några språng igen, mest för att kolla av läget så det inte sitter några spärrar efter veckans strapatser. 😉
 
För säkerhets skull så körde vi med hjälpbom, så Revan får hjälp att komma rätt. Det gick som en dans! Inga konstigheter eller tveksamheter över huvudtaget. Då fick de komma ett par gånger på en lägre kombination med två, lite korta galoppsprång mellan. Funkade superbra! 😁
 
 
Revan har har verkligen kommit igång ordentligt i hoppningen, nu suger han tag i hindret själv. Nackdelen är att han blir lite stark för Moa och därmed även lite lång. Så när de hoppat ett par språng, så fick Moa träna på att reglera hans gångarter. Att han lyssnar är ju en förutsättning för att det ska fungera. 😉 Att möta en stark ponny med en stark hand blir aldrig bra i slutändan, så nu har Moa i uppgift att hitta övningar och tricks som gör det möjligt för henne att fortsätta med mjuk och följsam hand, med en ponny som lyssnar. 
 
Imorgon är det dags för mätning och n😍ästa helg är det dags för årets första pay & ride för Ida och Revanche! 
 
Ha det gött! 🤗