2019 - vad har hänt egentligen?

 Jag gör som så många andra gör vid den här tidpunkten, tar en titt i backspegeln och ser vad som hänt under förra året. 
 
År 2019, Revanche sista år som ungponny. Och för första gången sedan vi köpte honom 2016, så började vi nu träna så smått mot faktiska mål. Vi hade våra mål för året, en felfri ritt i minst LD och en ritt i LB:1 med över 60 %. Och med facit i hand så gick det över förväntan! Det blev några felfria ritter inklusive en i LD i hoppningen. 
 
 
Vi vill rikta ett stort TACK till Zara Tyrstam och hennes fenomenala hoppträningar under året. Hon har följt Revan sedan han som tjurskallig 4-åring tog sina första språng till nu. Att ha tillgång till en hopptränare som känner såväl ponny som ryttare så väl är guld värt. Hon har gett oss fina verktyg att jobba vidare med och i slutet av året så går han hyfsat stadigt på en LC-nivå. Han har utvecklats väldigt fint i hoppningen, det märks att han nu börjar bli färdig i kroppen. Unghäst-vinglandet är nästan helt borta och han har en helt annan bärighet och stuns när han hoppar. Tack Zara! Vi ser fram emot fler suveräna hoppträningar och ännu mer utveckling!
 
I dressyren spräckte vi till och med målet! Efter ett par bra starter i LB:1, med ett resultat över 70 % så avslutade Ida och Revan dressyrsäsongen med en tredjeplats i LA:1 med 65 %! 
 
 
 
Under året fick vi möjlighet att börja träna för Inger Axelsson och det har verkligen gjort underverk för både Ida och Revan. Inger har ett öga för detaljer som gör att både Ida och Revan presterar sitt yttersta. När allt stämmer så ser man verkligen vilka kvaliteter han har vår fina ponny! Vi hoppas att vi regelbundet kan fortsätta träna för Inger, för under 2020 ska LA-rörelserna befästas och skolorna påbörjas! Självklart så har vi målen klara för oss även i år, men de väljer vi att hålla lite för oss själva än så länge. 
 
Och ja, vi vill fortsätta utbilda Revan i bägge disciplinerna. Även om vi är realistiska och inser att han mest troligt inte är någon LA-Msv-ponny i hoppningen, så är det så viktigt att han får en varierad träning. Dessutom är jag av den starka övertygelsen att de båda disciplinerna är av stor nytta för varandra, rent av nödvändiga!
Revanche framtid ligger ändå nog i dressyren, men det gäller att skynda långsamt så han sakta men säkert får möjlighet att bygga upp den styrka som krävs. Under 2020 fyller han 7 år och lämnar därmed ungponnytiden bakom sig, men han har hela tiden varit lite av en "late-bloomer" så vi får vara försiktiga med att stirra på hans ålder och istället se vem han är.
 
 
Men nu håller vi tummarna att år 2020 blir ett fantastiskt år! 
 
God fortsättning på er och jag hoppas att 2020 ger er möjlighet att uppnå mål och drömmar!
 
🤗🙏