Träning, träning och tävling!

Det har hänt en del sedan sist. :) Revanche har debuterat på sin första lokala hopptävling, liksom ryttare Ida (som tidigare bara tävlat dressyr). En debut som båda genomförde med den äran!
 
Ida och Revan över hinder!
 
 Finaste ekipaget
 
Vi var aldrig särskilt nervösa för själva rundan inne på banan, Revan är en cool ponny med den biten. Däremot funderade vi på om det kanske vore på sin plats med röda rosetter lite överallt på ponnykroppen... Tidigare framhoppningar så har han laddat på ordentligt när det hoppar och springer hästar runt honom och när han laddar på så gör han det som bekant uppåt! ;) Men döm om vår förvåning när han är stencool på både framridning och framhoppning, inte en endaste krumelutt. Istället var han pigg och glad på precis rätt sätt och visade istället en fin fokusering på uppgiften. 
Inne på banan blev det två nerslag och ett stopp. Det är emellanåt i lägsta laget med 70 cm för honom, om han ska hoppa riktigt väl. Men vi tycker inte han har styrkan än för att orka hoppa högre banor eller rutinen att taxera och komma helt rätt på hinder. Då får vi leva med lite slarvfel, det viktigaste är att uppgiften blir riktigt lätt för honom och att han tycker det är roligt! På unghästars vis så spanade han mer på otäckheter utanför banan vid ett hinder, så när det hindret dök upp framför näsan så kunde han ju inte hoppa... ;) 
Som helhet är vi så supernöjda med hans debut. Sköter han sig så bra så kan det blir fler tävlingar, dock väntar vi nog till hösten och passar på att träna lite mer.
 
Vi har även hunnit med två hoppträningar, först en träning för Uffe Liljedorff på HLR's ridbana. Det blev inledningsvis lite tuff träning för Revan med övningar som han inte är mogen för än. Vi valde helt enkelt att bortse från det och fokusera på resterande del av träningen som han skötte så toppenbra! Han går verkligen just nu från klarhet till klarhet. Även på denna träning var han fint fokuserad och höll inte på alls med några konster. Helt super!!
 
Ida och Revan på Uffe-träning
 
I torsdags var det dags för hoppträning för Zara Tyrstam. Och jag måste bara säga det, sedan vi började träna regelbundet för Zara i vintras så har det hänt så otroligt mycket! Zara har kanonbra övningar som bygger upp självförtroendet för både ponny och ryttare. Moa var även med på Stina, så två femåriga ponnyer som sköter sig så fantastiskt bra. Det gör den här ponnymamman alldeles varm i hjärteroten!
 
På väg mot hoppträning. Perfekt framskrittning!
 
Ida och Revan
 
Moa och Stina
 
Det är inte bara hoppningen som går framåt, även dressyrarbetet börjar falla på plats. Ida körde ett kort pass i veckan och Revan var toppenfin, men en härlig attityd till arbete. Vi får se om vi inte kan hinna debutera på dressyrbanan också innan sommaren. :)
 
Så fina tillsammans!
 
Även lilla fin-Stina börjar visa framhovarna i dressyrarbetet. Om det fortsätter så, så kan det vara så att vi lastar två ponnyer till dressyrtävling inom kort! 
 
Moa och Bränningens Stina
 
Det känns så fantastiskt kul! Båda ungponnyerna utvecklas så fint och har funnit sig mer än väl till rätta i sitt nya hem i Åbonäs.
 
Fina pållar väntar på frukost!
 
Idag har vi fixat med båten och kommer fortsätta imorgon. Målet är att den ska vara i sjön imorgon kväll. Så ikväll var vi förtjänta av en riktigt god pizza, toppad med egenplockad ramslök! 
 
Härligt god pizza med bacon, salami, champinjoner, mozzarella, tomat och ramslök. Kan varmt rekommendera den!
 
Ha en fortsatt skön helg!