Svemester

Ja, i Corona-pandemins spår kommer en hel del nya ord. För egen del så brukar vi oftast köra på just svemester, med eller utan pandemi. För vi tycker att den svenska sommaren är fantastisk (oftast) och vill helst tillbringa den just här i Sverige.
 

Kallbadhuset i Varberg
 
Just den här sommaren har man väl haft lite mer att önska vad gäller vädret. Men en fördel när temperaturen är lite lägre, är att man faktiskt orkar göra något utan att smälta bort.
 
Förra veckan tog vi bilen och åkte mot västkusten. Vi hade bokat ett rum på Hermanslycke Bed & Breakfast, ett mysigt, lantligt ställe strax utanför Tvååker. Det gör det enkelt att distansiera och hålla oss lite för oss själva.
 
Älskar doften av hav och tång!
 
Att ligga på stranden är inget som lockar särskilt mycket, inte ens i vanliga fall. Det är mycket roligare att upptäcka saker. Vårt första stopp blev Grimeton Radiostationer, ett av Unescos världsarv. Det är faktiskt den enda kvarvarande långvågssändaren i hela världen. Här kan du läsa mer om Grimeton: https://grimeton.org. Jag kan verkligen rekommendera er att stanna till där och gå den guidade turen, mycket intressant! I dessa tider så är deltagarantalet begränsat och man bör boka sin plats.
 
Kyldammen framför ett av 6 antenntorn.
 
Vi har också ätit fantastiskt gott! Första kvällen åt vi på en japansk restaurang som heter Nami. Det var lite som en tapasrestaurang, fast med japanska rätter. Eftersom vi aldrig provat det förut, så valde vi "kockens val" vilket innebär att kocken väljer ut de rätter som bör smakas. Det var magiskt gott!! Klart värt ett besök om man är i Varberg.
 
Andra dagen skulle vi åka och kika på Tjolöholms Slott, men innan det så åt vi en magiskt god lunch på Blomstermåla Restaurang på Särö. Ångad torsk med potatispuré och murkelsås - mums!
 

Baksidan på Tjolöholms Slott
 
De guidade turerna på Tjolöholms Slott var inställda, men man fick boka en timmer egen rundvandring i slottet. Fantastiska omgivningar, både inne i slottet och utanför. Jag var till och med i och badade fötterna i havet bakom slottet.
 
 
En stor del av slottsfasaden var täckt med murgröna
 
Jag föredrar en svemester alla dagar i veckan under den svenska sommaren! Så för min del så har inte den här pandemin inneburit några större förändringar eller uppoffringar. Självklart så tänker man sig för lite extra och undviker trängsel. Men även där var det något sämre vädret till fördel, det var inte särskilt mycket folk.
På hemvägen däremot så tog vi vägen förbi Gekås, vi sa att om det är lite folk så kanske vi stannar till. Men när vi kom dit så var det GALET mycket folk! Lika många bilar som vanligt och världens kö in... Så vi åkte förbi och stannade istället till vid Gällstad, där Lager 157 har sin vagga. Det var dock lite av en besvikelse tyckte jag. Nåja allt kan ju inte vara topp-notch!
 
Imorse ringde klockan 05.15, snälla mamma som jag är så skjutsar jag Ida till henns sommarjobb. Den här veckan är det morgonskift som gäller. Efter jobbet, lite mat och vila så åkte vi sedan till finaste Revan. Som för övrigt fick nya, snabba skor i morse!
 
Så fina tillsammans! 😍
 
Nu är det sista semesterveckan för min del, så det gäller att ta vara på dagarna! 
 
Fridens! 😃
 
 
 
grimeton - tjolöholm - varberg