Första tävlingen för i år!

Så äntligen blev det dags för tävling! En lokal dressyrtävling på Holavedens Lantliga Ryttarförening och start i LB:1 och LA:1 för Ida och Revanche.
 
 
Ingen har väl undgått mina lovord över drömponnyn den sista tiden, men de sista dagarna har han onekligen varit lite mer o-charmig i ridningen. Och tyvärr så var han ganska o-charmig idag också, inte alls den där drömponnyn.
 
Spänd, bockig, gnäggig och grymt ofokuserad. Så typiskt... Men Ida kämpade på trots väldiga problem med att få honom avslappnad och fokuserad på uppgiften. Istället gick han hög i nacken och ville allra helst dra en bockserie i varje galoppfattning. Alltså hans överläpp var spänd och lång som en myrslok, ett tydligt tecken på att samtliga rävar bakom öronen är redo för aktivitet.
 
LB:n bjöd på en del fina avsnitt, med plus för galoppen. Men det fanns betydligt mer att önska, men för dagen så var det omöjligt. De lyckades ändå skrapa ihop dryg 63 % och det var bra med tanke på hur spänd han var.
 
Lite trist då när betygen i protokollet inte visar på någon skillnad alls, typ allt var 6 - 6,5, någon 7:a. 
 
Nu börjar travökningarna komma så sakta!
 
I LA:n så var han nog liiiiite lugnare, men fortfarande spänd och ofokuserad. En schysst bockserie i collecting ring lade liksom ribban...
 
Det händer ju lite fler grejer i LA:n och Revans ofokuserade attityd blev för mycket för piloten. Hon tappade också sitt fokus och kom av sig i programmet. Ida valde då att utgå och det var nog det bästa, för idag var verkligen inte Revans dag.
 
De hann i alla fall få en 7:a på en skänkelvikning!
 
När det blir så här, så blir jag gärna lite hypokondrisk. Har han ont? Fick för mig när vi kom hem att han var lite öm över länden, så jag stretchade hans rygg och masserade lite och då försvann det. Nästa fråga blir då, vad kom först? Hönan eller ägget? Var han spänd idag för att var spänd i ryggen, eller blev han spänd i ryggen? 
 
Ni som känt Revanche ett tag, vet ju om att han inte är en enkel ponny alla gånger och att resan har varit långt ifrån spikrak... Det har funnits perioder när vi verkligen funderat på vad vi gett oss in på, idag var det lite så igen. En tickade bomb.
 
Nåja, jag lovade Ida att rida honom någon dag. Ska försöka känna om han har några motsättningar i kroppen eller om han bara är inne i en tråkig period just nu. Min ridkondis är under all kritik, men man kan få fram överraskande mycket information med skrittarbete!
 
På tisdag är det dags för dressyrträning igen för Inger, vi får se hur han fungerar då. I värsta fall så får det väl bli ett besök hos Mia igen. Om nu allt är i sin ordning rent fysiskt, så är det bara att träna vidare. Så för säkerhets skull, medan det fortfarande fanns platser kvar, så är Ida och Revan anmälda till den LA:1 i Grankärr om några veckor.
 
Glöm nu inte att klicka på det lilla hjärtat nere till höger om du gillar att läsa om Revanche med bihang! 😃