Halm is da shit!

Som jag berättade för ett tag sedan så hade Revan börjat krubbita. Ett tråkigt beteende och svårt att bukt med när de väl har börjat... Satte igång och läste allt jag kunde hitta om krubbitning på nätet och kom snabbt fram till att han troligen tillhör kategorin som gör så för att han har ett behov av att äta fler timmar per dygn. Då uppkom nästa "problem", han åt redan mer än tillräckligt stråfoder. Skulle han få mer hö eller ensilage så skulle han snart bli en liten fetknopp. Så vi började ge honom halm vid sidan av sitt ordinarie stråfoder, han har alltid tillgång till halm när han står inne (tyvärr får vi inte fodra med halm ute).
 
Och faktiskt, hans krubbitande har blivit så mycket bättre! Nu har vi inte sett honom krubbita så mycket, för när vi är i stallet är han av förklarliga skäl upptagen med annat. :) Men andra i stallet har berättat att det nästan är borta. Så otroligt skönt! 
 
Just det där när man har hästen uppstallad så missar man en hel del av hästens "hästliv", vad den styr med när den bara är häst. Tur vi har schyssta stallkompisar som håller koll på honom när vi inte är där! :)
 
Idag är det lördag, en skön lördag som inleddes med lång och välbehövlig sovmorgon! Just nu är Ida och Moa ute och shoppar lite julklappar. Men snart åker vi till stallet och umgås med den bästa! Just idag är det min tur att rida, som jag längtat! Förra söndagen var jag med på Annas bomträning och jag säger det igen, har ni inte provat så gör det! Fantastiskt bra träning.
 
Fridens liljor!