Lyckad vårsäsong!

Vår målmedvetna och hårda träning börjar nu ge resultat! Och vi kan nu summera våren med att de mål vi hade uppsatta är avklarade och väl genomförda. Målen för vårens säsong var minst en felfri runda i hoppning och minst en start i dressyr med godkänt resultat.
 
25 maj åkte vi till Grankärrs Gränsryttare och startade en LE+ avd B. Eftersom Revan bara är 6 år så måste han starta avd B om avd A är med annan bedömning är A, åtminstone tills han kvalat genom 2 felfria rundor på samma eller högre höjd.
Eftersom vi ännu inte kommit underfund med vilken typ av framridning Revan behöver eller hur lång framridning han behöver, så testade vi oss fram. Vi tog ut honom ur transporten i god tid och började känna lite på honom. Han kändes väldigt avspänd, så vi valde att avbryta framridningen och avvakta en stund så han inte skulle bli trött. 
 
Efter ungefär 20 minuters vila så började vi om. Nu var han lite mer på tårna, men på ett bra sätt. Moa red fram honom i ett mer än fullsatt ridhus, det var rent ut sagt fullsmockat, något som kan göra honom lite spänd. Så när vi sedan förflyttade oss ut till framhoppningen så hade han lite väl mycket undantryckt energi som tydligen var nödvändig att komma ut i form av en krummelutt. Men Moa redde ut det fint genom att sätta honom i arbete. Han hoppade fram med en fin attityd, men var inte helt avspänd.
 
 
Inne på banan satt anspänningen i, något som resulterade i att Revan hade fokus på precis allt annat runt omkring istället för på sin uppgift - att hoppa hinder. Men Moa kopplade in vinnarskallen och tragglade över Revan felfritt över alla hinder. Utan Moas envishet så hade de garanterat stannat ut sig! Så otroligt bra kämpat av Moa och en felfri ritt för ekipaget!
 
Så nöjda efter en felfri runda!
 
Helgen efter var det dags för en dressyrstart för Ida och Revan. De startade en LC:1 på Holavedens Lantliga Ryttarförening. Inför den här tävlingen hade vi tränat framridning, vilka övningar som på kortast tid gör honom mjuk och avslappnad. Så nu hade vi större koll på tiden och med facit i hand så blev framridningen väldigt bra!
 
 
Ida och Revan går in på banan och levererar en mycket fin och stadig runda och får ihop 67,2%! Så duktiga och det resulterade i en andra placering för dagen!
 
Så fina tillsammans!
 
Och nu i helgen åkte vi till Anebyortens Ridklubb och startade en LD avd B, den här gången med Ida i hoppsadeln.
Det var en varm och tryckande dag, men Revan var superfin. Vi tog ut honom i lagom tid (trodde vi) men då visade det sig att de låg 20 minuter efter i schemat än vad som sagts från början. Nåja, det var nog bara nyttigt för Revan att få gå runt och kika på omgivningen en stund. När vi var i fas med tiden så satt Ida upp och började rida fram. En mycket fin och pigg liten Revis som bjöd på några små bocksprång (inga krummelutter, utan helt vanliga bocksprång). Han hoppade fram som en liten gasell, men värmen tog lite på honom. Så väl inne på banan hade han mattats lite, men till skillnad från Grankärr så var han idag ändå fokuserad på sin uppgift. Ida och Revan levererade en fin felfri runda på ganska maxade hinder måste jag säga. Så duktiga!
 
 
Och nu tar vi lite sommarlov!! Någon vila blir det inte, men ett par veckor med lite kravlös ridning får det bli. Sedan är det dags att börja träningen mot höstens mål! 
 
Just det ja, jag fick ju äran att hoppträna Revan i maj när både Ida och Moa var i London. Makalöst roligt, jag var alldeles varm i kroppen efteråt. Dels för att det är såååå roligt att hoppa, men också över det faktum att vi har en väldigt fin ponny!
 
Så jäkla roligt!! 
 
Fridens liljor!