Brother from another mother...

...brukar man ju säga. Men i det här fallet är det sister from another mother. Låter inte alls lika klatchigt. ;)
 
Det slog mig härom dagen, vilken fantastisk relation de har. Kusinerna Ida, Moa och Svea, men mer som tre systrar. Framförallt är det Moa och Svea, de är som ler och långhalm. Svea är Moas lillasyster som hon aldrig fick (nä, inga fler ongar!) och Moa är Sveas storasyster-substitut. Trots att det skiljer 6 år emellan dem, Moa är 12 år och Svea 6 år, så älskar de varandras sällskap.
 
Dagen innan Svea föddes så hämtade vi hem den fantastiske Mojje! Och jag tror knappt Svea kunde gå själv första gången hon fick sitta på Mojje (som senare gick i arv till Svea). Ett begynnande hästintresse som de nu kan dela, uppleva och göra tillsammans! Vilken fantastisk ynnest att kunna dela ett sådant intresse med varandra! Jag vet av egen erfarenhet då syrran och jag delat samma intresse (och hästar) i nästan hela våra liv. Vi har tur som för tillfället har tre ponnyer att tillgå, en till varje barn. Något som möjliggör saker som nedanstående film - fräsa fram i galopp tillsammans! Jag blir alldeles varm i mammahjärtat när jag ser de tre ha så roligt tillsammans! :)
 
 
 
Ida och Svea efter ett par lyckade rundor på pay & jump!
 
Jag vet att Svea ser upp till sina stor-kusiner och lyckan är fullständig när vi åker iväg och tränar eller tävlar tillsammans. Eller bara packar med oss en fikakorg och har lite mysfika i stallet. Det är så otroligt viktigt att barn får ha fina förebilder i sina liv, förebilder att se upp till. Förebilder man kan vända sig till om man behöver det. Något jag är övertygad om att de ser i varandra, de där tre! Jag menar, det är ju inte alltid som vuxna är att lita på ;), då är det skönt att ha varandra.
 
 
 
Tänk att ha möjligheten att rida ut så här, filosofera från hästryggen tillsammans med de bästa man har! Jag hoppas innerligt att den relationen de har idag kommer följa dem livet ut. Att de alltid har varandra, oavsett vad. Komma till stallet, släppa skola och andra bekymmer och bara få vara med ponnyerna och varandra en stund. 
 
Fina kusiner!